назад

Наш новий партнер – Сумське Регіональне відділення Асоціації міст України

Продовжуємо розвивати мережу партнерів системи безоплатної правової допомоги Сумщини. 23 грудня відбулося підписання меморандуму про співпрацю між  Регіональним центром з надання БВПД у Сумській області та Сумським Регіональним відділенням Асоціації міст України в особі очільників установ Олени Демченко та Володимира Дериземлі.

Метою цього меморандуму є співпраця і консолідація зусиль сторін, спрямованих на  захист, дотримання та забезпечення гарантій державного захисту конституційних прав і свобод громадян, надання правової допомоги та юридичних соціальних послуг в інтересах осіб, які потребують безоплатної правової допомоги, а також забезпечення доступу до правової допомоги.

Серед основних напрямків співпраці партнери визначили наступні:

– надання юридичних роз’яснень (консультацій) з питань діяльності органів місцевого самоврядування посадовим особам місцевого самоврядування, депутатам місцевих рад, іншим зацікавленим особам;

– надання методичної та консультативної допомоги посадовим особам місцевого самоврядування, депутатам місцевих рад, іншим зацікавленим особам з юридичних  питань  діяльності органів місцевого самоврядування;

– участь у підготовці та проведенні заходів,  стосовно застосування положень законодавства у сферах діяльності органів місцевого самоврядування та ін.

«Ми розуміємо, наскільки важливою є правова допомога та підтримка ОТГ. Наші центри та бюро правової допомоги розташовані по всій території області, тож наші послуги є максимально доступними для жителів регіону. А співпраця з нашими новими партнерами сприятиме ще кращій поінформованості про сервіси та новації системи БПД, ширшому наданню юридичних консультацій та роз’яснень», – зазначила очільниця Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Демченко.

Підписання меморандуму відбулося в день проведення керівної ради, тож директори місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сумщини мали змогу долучитися до обговорення напрямків співпраці в регіоні.