назад

Науково-практичний семінар для волонтерських та громадських об’єднань.

DSC0004131 липня 2015 року у приміщенні Дніпропетровської міської ради відбувся науково-практичний семінар для волонтерських і громадських об’єднань, благодійних фондів та інших неприбуткових організацій у якому взяли участь представники Другого дніпропетровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а саме начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Марія Шакіна та головний спеціаліст відділу попередньої роботи з клієнтами Карина Руссу.

Організатором заходу виступила Дніпропетровська міська рада.  У семінарі взяли участь представники близько 100 волонтерських і громадських об’єднань, благодійних фондів та інших неприбуткових організацій.  На семінар були запрошені представники реєстраційної служби Дніпропетровського міського управління юстиції, державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців реєстраційної служби міського управління юстиції, представник місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги,  юристи та податківці. У кожного учасника заходу була нагода отримати знання для розвитку своєї організації, зокрема щодо реєстрації неприбуткових організацій, нормативно-правового регулювання діяльності неприбуткових організацій, новацій у податковому законодавстві для громадських організацій, благодійних фондів та інших неприбуткових організацій.  Окрему увагу було приділено організації надання безоплатної правової допомоги у м. Дніпропетровську та розширенню системи безоплатної вторинної правової допомоги на цивільні й адміністративні справи та нові категорії клієнтів.

Під час свого виступу начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Другого дніпропетровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марія Шакіна проінформувала присутніх про основні положення Закону України “Про безоплатну правову допомогу” та механізм для реалізації громадянами України закріпленого Конституцією України права кожного на правову допомогу, а також про розширення з 01 липня 2015 року системи безоплатної вторинної правової допомоги на цивільні й адміністративні справи та нові категорії соціально-незахищених категорій громадян, які не в змозі оплатити послуги адвоката. Також вона запропонувала представникам волонтерських і громадських об’єднань, благодійних фондів та інших неприбуткових організацій розглянути можливість налагодження  довгострокових партнерських стосунків у сфері надання безоплатної первинної правової допомоги.

Також окремо доповідачем було висвітлено питання важливості розбудови системи БПД для громади міста, оскільки саме на рівні громад може вибудовуватися ефективна та стала система надання безоплатної правової допомоги людям, яка стане не просто номінальним сервісом, а й реально дієвим інструментом для посилення правової захищеності населення та подолання соціальної ізоляції.

Для учасників семінару Другим дніпропетровським місцевим центром були підготовлені та роздані інформаційні матеріали.

Враховуючи важливість та актуальність теми, матеріали, підготовлені Другим дніпропетровським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, готуються до розміщення на офіційному сайті Дніпропетровської міської ради у рубриці «Актуальні правові питання». 

DSC02542

DSCN9337

DSCN9341

DSCN9350

DSCN9353