назад

Навчаємо правовій культурі з дитячого садочку

Сьогодні кожна дитина має знати про права, які забезпечують її розвиток і гарантовані державою.
Саме тому, 28 серпня головний спеціаліст Центру з надання БВПД, Ірина Крутоус спільно із працівниками ГТУЮ в Черкаській області, провели пізнавальний правоосвітній захід «Я вивчаю свої права змалечку» для вихованців старшої групи дошкільного навчального закладу  № 72  міста Черкаси.
Дітки активно брали участь у правових іграх, розфарбовували малюнки з казковими героями, які наочно демонструють права та обов’язки громадян.
Також, дітям розповіли, як протистояти булінгу та як діяти у разі цькування в садочку.
Булінг – це дія або бездіяльність, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого була або могла бути заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.
Захід мав на меті проінформувати малечу про основні права дітей та їх обов’язки,  тому, що хлопчики та дівчата змалечку мають розуміти, які у них є права, вміти їх захищати та не порушувати права інших.
У свою чергу, малюки поділилися знанням про те, якими правами вони вже користуються та які обов’язки вони виконують в своїй сім’ї.
Проведення таких заходів має позитивний результат, оскільки діти вже з дитинства знають, що вони є важливими для держави та суспільства. Підсумком проведеного заходу стала вдячність як дітей, так і вихователів за викладений матеріал та домовленість на майбутню співпрацю.