назад

Навчаємось працювати «прозоро»

11 лютого в Івано-Франківській обласній державній адміністрації відбувся регіональний семінар-тренінг для представників органів місцевого самоврядування, ОТГ та працівників організацій про особливості використання системи «Прозорро. Продажі», участь в якому взяв заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення та інфраструктури Регіонального центру з надання БВПД в області Володимир Рибчинський.

Організували захід Проект «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС), який впроваджує Федерація канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади, спільно із ДП «Прозорро. Продажі» за сприяння ОДА.

«Успішне впровадження платформи «Прозорро», ціль якої було ввести в єдину систему усі державні закупівлі, продемонструвало протягом останніх років як суттєву економію для Державного бюджету, так і звело до нуля корупцію у цій сфері. Наступним логічним етапом стало виникнення площадки «Прозорро. Продажі», яка дозволяє органам державної влади усіх рівнів та місцевого самоврядування використовувати її як зручний інструмент для реалізації майна, що є на балансі. Це спрощує як саму процедуру його реалізації, так і створює конкурентне середовище між суб’єктами діяльності та дає можливість наповнювати бюджет», ˗ зазначив заступник голови Івано-Франківської ОДА Дмитро Романюк.

На семінарі обговорювали використання системи як інструменту прозорого та ефективного управління державним майном: можливості та перспективи для регіонів.

Заступник начальника відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення та інфраструктури Регіонального центру з надання БВПД в області Володимир Рибчинський сказав, що на навчанні почерпнув корисну інформацію щодо особливостей роботи системи «Прозорро. Продажі», її структуру та зв’язків з торговими майданчиками. «Це дозволить нам ефективніше здійснювати процедуру електронних закупівель товарів та послуг для центрів безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області», ˗  зазначив він.