назад

Не потрапити у пастку: працівники БПД розповіли, як розпізнати торгівлю людьми та куди звертатися

У Всесвітній день протидії торгівлі людьми, 30 липня, було проведено низку заходів. У тому числі Харківський місцевий центр (Ірина Окара та Олександр Фролов) разом з Харківською міською організацією «Жіноча громада» провели інформаційну кампанію на Південному вокзалі.

Харків’ян і гостей міста ознайомили з поняттям, ознаками, формами торгівлі людьми та механізмом протидії цьому явищу. Було роздано інформаційні листівки, флаєри – з пам’ятками, алгоритмом дій у тому чи іншому випадку, контактною інформацією – куди можна звернутися в тому чи іншому випадку.

Працівники Станично-Луганського бюро правової допомоги Міловського місцевого центру влаштували флешмоб зі своїми колегами зі Станично-Луганської ДВС із розповсюдженням тематичних буклетів і плакатів «Протидія торгівлі людьми».

З матеріалами були ознайомлені мешканці та гості Станиці Луганської, зокрема, внутрішньо переміщені особи.
Цього ж дня з правопросвітницьким проектом були ознайомлені і громадяни, що перебувають на обліку в Станично-Луганському районному секторі філії державної установи «Центр пробації» в Луганській області.

 

Корисні контакти та посилання:

057; 0800 505-501; www.527.org.ua – Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів

102 – Департамент інформаційної підтримки та координації поліції

+38 (063) 195-00-58 – департамент боротьби зі злочинами, пов’язаними за торгівлею людьми Національної поліції України

+38 (044) 238-16-57 – Цілодобова гаряча лінія Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ

http://friend.mfa.gov.ua – Реєстрація на сайті Міністерства закордонних справ України в системі ДРУГ перед виїздом в іншу країну

 

Нагадуємо, що за правовою допомогою можна звернутися до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях за адресою: м. Харків, майдан Свободи, 5, Держпром, 6 під’їзд, 3 поверх, праве крило, або до Харківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Харків, майдан Свободи, 5, Держпром, 6 під’їзд, 3 поверх, ліве крило. Тел. (057) 341-65-71, (057) 341-65-72.

Місцезнаходження центрів і бюро правової допомоги Луганської та Харківської областей можна переглянути тут. https://kharkiv.legalaid.gov.ua/ua/c-centr

Єдиний телефонний номер системи правової допомоги 0 800 213 103.