назад

Нові напрямки співпраці із громадською організацією «Нове життя»

 160118 31Відповідно Меморандуму про співпрацю з ГО «Нове життя», працівники Конотопського місцевого центру з надання БВПД Валентина  Волік та Оксана Козіна 16 січня 2016 року    взяли участь у презентації результатів Моніторингу визначення потреб громади міста Конотоп.

Протягом грудня 2015 року громадською організацією «Нове життя» проводився моніторинг визначення потреб громади міста Конотопа. В опитування взяли участь 352 представника громади міста Конотоп, серед них жінки – 182, чоловіки – 170.

За результатами дослідження виявлено ряд проблем над вирішенням яких має працювати міська влада: зменшення кількості робочих місць в різних секторах економіки, непрацюючі підприємства, низький рівень медичного обслуговування у лікарнях міста, низькі заробітні плати, грошові внески у школах, недостатня кількість місць у дитячих садочках та інші.

Дана інформація є корисною для планування інформаційної роботи Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги з різними категоріями населення міста.

Під час обговорення результатів моніторингу Валентина Волік звернула увагу присутніх на схожість соціальних та економічних проблем, які були виявлені під час дослідження, та проблем клієнтів, які звертаються до центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Вона наголосила, що, наприклад, проблема невиплати заробітної плати працівникам при звільненні є досить частою при зверненні безробітних за консультацією до працівників центру.

Із керівником організації Артуром Кочаряном було обговорено та заплановано спільні заходи по вивченню ситуації з питань безперешкодного доступу до первинної та вторинної правової допомоги мешканцями міста та вивчення їх думки щодо оптимальної організації роботи з надання вторинної правової допомоги.

 

Найближчим часом буде проведено опитування різних категорій громадян щодо доступу до правової допомоги.