назад
28.08.19

Обговорення правового захисту соціально вразливих категорій населення

За ініціативи громадської організації «Міжнародний благодійний фонд гарних справ» відбувся круглий стіл на тему «Правовий захист соціально вразливих категорій населення». В заході взяли участь директор Лівобережного київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Леся Бурчак, представники Центру публічної комунікації та інформації, адвокати, освітяни, представники громадських організацій та батьки дітей, які мають інвалідність.

Директор Лівобережного центру Леся Бурчак презентувала діяльність центрів з надання БВПД та досвід роботи з вразливими категоріями населення, зокрема з особами, які мають вади зору чи слуху, а також напрямки правопросвітництва щодо запобігання порушенню прав осіб з інвалідністю та їх дискримінації.

Окремо Леся Бурчак зупинилась на правових засадах надання БВПД дітям та особам з інвалідністю, виразила сподівання на подальшу плідну співпрацю громадських організацій, які займаються допомогою вразливим категоріям населення, а також адвокатури, Міністерства освіти і науки України та системи БПД.

Заступник директора Центру публічної комунікації та інформації Олексій Коваленко розповів про діяльність Центру, моніторинг потреб та проблем вразливих категорій населення для подальшого їх врахування при прийнятті рішень в об’єднаних територіальних громадах.

Організатор соціального проекту «Особливі» Вікторія Панасюк презентувала практичні кейси по забезпеченню прав дітей по таким напрямкам як інклюзія, реабілітація, оздоровлення, отримання ТЗР, доступність осіб з інвалідністю. Як мати дитини з інвалідністю Вікторія Панасюк поділилась власним практичним досвідом захисту та реалізації прав свого сина Єгора, розповіла про допомогу держави та громадських і комерційних організацій.

Доктор філософських наук з політології, адвокат Марія Левченко розповіла про механізми захисту прав людини в Україні, закцентувавши увагу на реалізації Україною норм задекларованих в «Конвенції про захист прав осіб з інвалідністю».