назад

Об’єднання зусиль громадських та державних інституцій з метою посилення захисту прав людини

 

11755185 1594393297491178 7872364560597720892 n

Начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ольга Мазурець 22 липня 2015 року здійснила робочий візит до Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ), яка працює у місті Рівне із 1 серпня 2014 року та має позитивний досвід у наданні первинної правової допомоги.

Юрист Української Гельсінської спілки з прав людини Іван Пилипів розповів, що у них діє громадська приймальня з надання безкоштовної юридичної допомоги із різних галузей права, проте основною метою її діяльності є захист громадян саме від порушень з боку органів державної влади, місцевого самоврядування, посадових осіб.Також приймальня займається підготовкою заяв до Європейського Суду з прав людини. В окремих випадках (як правило у стратегічних справах, де права громадян серйозно порушуються державними органами) може надаватися юрист чи адвокат для представлення інтересів особи в судах за сприяння Фонду стратегічних справ УГСПЛ.

Під час обговорення робочих моментів досягнуто домовленостей про співпрацю, а саме унаданні юристом УГСПЛ громадянам інформаційно-консультаційної допомоги; допомоги в підготовці документів, в тому числі позовних заяв; підготовки заяв та інших документів до Європейського Суду з прав людини.

На завершення зустрічі, з метою інформування населення Рівненщини стосовно їх прав на безоплатну правову допомогу та підвищення рівня правової грамотності громади, Рівненським МЦ з НБВПДприйнята пропозиція від Івана Пилипіва щодо організації спільних тематичних заходів на базі місцевого центру.