назад
27.08.15

Олександрійський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – на третьому місці в Україні

alexМинулого тижня в м.Олександрії побував радник міністра юстиції, народний депутат України Ігор Алексєєв. Мета візиту: функціонування місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Під час візиту до міста Олександрії Ігор Алексєєв ознайомився із специфікою роботи Місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, поцікавився проблемами, які виникають в ході надання правової допомоги, здійснив прийом громадян, провів прес-конференцію за участю міського голови, начальника Олександрійського міськрайонного управління юстиції, усіх керівників структурних підрозділів управління юстиції, представників міської влади та журналістів на тему: «Діяльність центрів з надання безоплатної правової допомоги та децентралізація в системі надання послуг з боку Міністерства юстиції».

В ході прес-конференції І.Алексєєв ознайомив присутніх з порядком надання безоплатної первинної правової допомоги для усіх громадян та вторинної правової допомоги – пільговим категоріям населення (інвалідам, дітям-сиротам, малозабезпеченим сім’ям, ветеранам ВВВ, учасникам АТО тощо).

Радник міністра зазначив, що з 1 липня 2015 року в Україні розпочали роботу 100 центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, один з яких працює і в нашому місті. Сьогодні Олександрія знаходиться на третьому місці за кількістю звернень громадян. Це свідчить про активну реалізацію у місті проекту з надання безоплатної вторинної правової допомоги пільговим категоріям громадян та відповідних консультацій, а також про високу якість послуг олександрійських юристів, як наголосив Ігор Сергійович. На даний час у місті працює 12 адвокатів, які безоплатно надають свої послуги.

Одним із важливих чинників ефективної роботи Центру є те, що міська влада з відповідальністю поставилася до даного питання. Міцевому центру було виділено приміщення та створені належні умови для роботи фахівців. Сьогодні прийом населення проводиться за адресою: м. Олександрія, вул. Першотравнева, 18.

Наприкінці зустрічі журналісти та гості заходу мали можливість поставити запитання І.Алексєєву і міському голові С.Цапюку та отримати на них відповіді.

1 Візит нардепа

1 до Візит нардепа

1-Візит нардепа