назад
15.10.14

ОНОВЛЕНО. Оперативна інформація щодо надання БВПД особам, затриманим 14 – 16 жовтня у Києві

Zatrym 14 10 14Внаслідок затримань протестувальників під час сутичок із правоохоронцями під стінами Верховної Ради України, протягом 14 – 16 жовтня 2014 року до Київського міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги надійшло 11 запитів про надання безоплатної правової допомоги.

Так, 14 – 16 жовтня 2014 року Київський міський центр БВПД було повідомлено про затримання 11 осіб за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу Українихуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень – санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

При цьому, лише у трьох випадках Центр було повідомлено у термін до 1 години з моменту затримання особи.

В інших восьми випадках мало місце явне порушення пункту 2 Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання осіб (який зобов’язує службову особу суб’єкта подання інформації, яка здійснила затримання, негайно інформувати про цей факт Центр), зокрема Центр було поінформовано у термін: від 1 до 2 годин – 2 випадки; від 3 до 5 годин – 5 випадків; понад 6 годин – 2 випадки; понад 20 годин – 1 випадок.

Щодо затримання однієї з вказаних вище осіб черговим Київського міського центру о 18:05 14 жовтня зареєстровано повідомлення від дружини затриманого. Голосіївським РУ ГУ МВС України про вказаний факт затримання було поінформовано лише о 22:45.

Також за вказаний період Київський міський центр БВПД було повідомлено про затримання 5 осіб за підозрою у вчиненні злочинів, не пов’язаних з ч. 4 статті 296 Кримінального кодексу України.

Станом на 22 жовтня 2014 року 1 особу відпустили, відносно 7 осіб обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, , 3 особи від захисників, наданих державою, відмовились. Стосовно 2 підзахисних, до яких раніше було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою,  адвокатами було подано апеляційні скарги, розгляд яких призначено судом на 23 та 27 жовтня 2014 року.

 

Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

  Facebook Facebook  YouTube YouTube  Google Google+