назад

Особливості надання безоплатної правової допомоги соціально незахищеним верствам населення

 

1

14 травня 2015 року у навчально-тренінговому центрі Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області Василь Овдіюк зустрівся із керівниками громадських організацій пенсіонерів та осіб з особливими потребами, об’єднань інвалідів.

Серед присутніх були керівники громадських організацій та  об’єднання інвалідів Рівненщини: Тетяна Кривко (Рівненська обласна організація УТОГ), Віктор Павелко (заступник з соціальних  питань Учбово-виробничого підприємства УТОС), Тетяна Войтович (Всеукраїнська благодійна організація інвалідів та пенсіонерів «Обличчям до істини», Тетяна Конончук (Рівненська обласна громадська організація «Спілка батьків дітей інвалідів із захворюваннями ЦНС «Стежкою добра»), Марина Косинська (Громадська організація спілки інвалідів з дитинства «Передзвін»), Наталія Чорноус (Центр РПРСА «Пагінець»)  та ін. Активну участь  в організації заходу приймали Петро Поліщук, Вікторія Самчук, які представляють відокремлений підрозділ «Рівненський обласний осередок ВГО людей з інвалідністю по зору» Генерація успішної дії».

Учасникам зустрічі доведені основні вимоги Закону України «Про безоплатну правову допомогу» щодо правового забезпечення конституційних прав громадян та особливостей надання такої допомоги соціально незахищеним верствам населення. Звернуто увагу присутніх стосовно можливості отримання з 1 липня 2015 безкоштовної вторинної правової допомоги з цивільних та адміністративних справ у місцевих центрах за місцем проживання. Під час проведення заходу  надано відповіді на численні питання, щодо команди Центру, його діяльності, завдань та можливості отримання кваліфікованої адвокатської допомоги.

Керівникам громадських організацій і об’єднань пенсіонерів та інвалідів роздані інформаційні матеріали про діяльність Центрів з надання БВПД та досягнута домовленість про проведення регулярних зустрічей і подальшу співпрацю. 

  {gallery lightbox=boxplus maxcount=20}gallery/2015/invalidu{/gallery}