назад

Особливості розірвання шлюбу та поділу майна подружжя роз’яснювали в Дунаївцях

«Особливості регулювання сімейних правовідносин в  Україні» – семінар на таку тему відбувся 14 лютого в місті Дунаївцях. Послухати юриста, начальника Дунаєвецького бюро правової допомоги Ігоря Кочмарського запросили осіб, які перебувають на обліку в Дунаєвецькій районній філії Хмельницького обласного центру зайнятості.

Ігор Кочмарський розповів присутнім про порядок розірвання шлюбних відносин, поділу спільно нажитого майна подружжя. З-поміж питань, які цікавили аудиторію, – стягнення аліментів на утримання неповнолітніх дітей та  на утримання повнолітніх дітей за умови навчання до досягнення дитиною 23 років. Йшлося і про порядок та підстави позбавлення батьківських прав.

Традиційно поговорили про те, як отримати безоплатну правову допомогу: куди звертатися, які документи надавати для підтвердження свого статусу, яким чином відбувається призначення юриста чи адвоката для захисту й представництва інтересів клієнта в суді. Така інформація наявна і в буклетах, які безробітні особи отримали після семінару.

Насамкінець громадяни мали змогу звернутися по індивідуальні правові консультації. Під час особистого консультування Ігор Кочмарський відповідав на запитання, що стосувалися сімейного, житлового, цивільного та земельного законодавства.