назад

Освітній семінар на тему: “Використання Конвенції про права інвалідів для ефективного доступу до правосуддя”

zustrich15011515 січня 2015 року Ірина Протченко, директор Чернігівського обласного центру з надання БВПД взяла участь у освітньому семінарі, організованого ГО «Чернігівський Центр Прав Людини» на тему: “Використання Конвенції про права інвалідів для ефективного доступу до правосуддя” для представників організацій Чернігівщини, що представляють інтереси інвалідів. У вітальному слові Олександр Підгорний, керівник ГО «Чернігівський Центр Прав Людини» зауважив, що захід покликаний не тільки підвищити рівень знань, але і налагодити співпрацю у захисті прав та просуванні інтересів осіб з обмеженими можливостями.

Про важливість забезпечення рівного доступу до правосуддя було зазначено у виступі Ірини Протченко.
Учасники заходу детально розглянули ст. 13 «Доступ до правосуддя» та ст. 21 «Свобода висловлення думки та переконань і доступ до інформації» Конвенції ООН про права інвалідів. З презентацією на цю тему виступив адвокат системи БВПД Михайло Дворніченко.
Активну участь в організації та проведенні семінару брали Світлана Федорова, керівник Чернігівського міського громадського об’єднання інвалідів «Шанс», та Дмитро Соболєв, голова ради громадської організації «Центр медико-соціальної та фізичної реабілітації інвалідів з порушенням фізичного розвитку «Інтеграція».
З особливою цікавістю обговорювалось питання поінформованості інвалідів про порядок надання правових послуг, зокрема можливості правового захисту відповідно до норм Закону України “Про безоплатну правову допомогу”. Особливу зацікавленість учасники семінару проявили до діючих норм законодавства України, що надають змогу скористатися безоплатною правовою допомогою та безоплатних правових послуг, які будуть надаватись найменш захищеним верствам населення, зокрема інвалідам, після набрання чинності всіх положень ЗУ “Про безоплатну правову допомогу”.

canada seminar 031

canada seminar 039