назад

Переглядали відео та дискутували про права дітей

Правовий дискусійний клуб започаткували цього тижня Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області та Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека. Під час першої зустрічі клубу відбувся правовий кінопоказ та обговорення побаченого зі студентами Хмельницького економіко-правового коледжу МАУП.

Незвичний формат правового заходу започаткували у Всеукраїнський тиждень права Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області та Хмельницька обласна універсальна наукова бібліотека: 12 грудня у приміщенні бібліотеки відбулась зустріч правового дискусійного клубу. Першими його учасниками стали студенти Хмельницького економіко-правового коледжу МАУП, юристи, представники бібліотеки.

Розпочали зустріч із вітальних слів директорки бібліотеки Катерини Чабан та заступниці директора регіонального центру Олени Варфоломєєвої, які висловили надію, що ініціатива буде справді корисною та цікавою молоді.

Відтак перейшли до перегляду документального фільму на правову тематику. Відео, що стосувалося порушень прав дітей, вразило кожного. Тож обговорення було емоційним і жвавим. Поділилися власними враженнями та надали правову оцінку побаченому фахівчині регіонального центру – адвокатка Марина Кулабіна та юристка Ольга Чорна. Вони пояснили студентам правові норми міжнародного та українського законодавства, які визначають та захищають права дітей.

Зустрічі клубу планується організовувати щомісяця. Тож будемо раді новим учасникам!