назад

Переселенці дізнались про те, як проголосувати на виборах 31 березня

 

IMG 8cea228614c04f675d7c15c6174abb57 VПереселенці, мешканці гуртожитку у Петриківці, дізнались про те, яким чином можуть проголосувати на виборах Президента України. Про права громадян, які тимчасово змінили місце голосування, розповіла спеціаліст Петриківського бюро правової допомоги Тетяна Кайстря.

Правник пояснила, що процедура голосування для ВПО не за місцем реєстрації ускладнюється лише тим, що до 25 березня потрібно подати заяву з проханням тимчасово змінити місце голосування до найближчого Державного Реєстру виборців. Жодного іншого документу окрім паспорта брати з собою не потрібно.

“Виборці, виборча адреса яких знаходиться на тимчасово окупованих територіях районів, міст, селищ і сіл, їх частин у Донецькій і Луганській областях, межі та перелік яких визначаються президентом України в порядку, передбаченому законом України “Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях”, можуть не докладати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування”, – йдеться у постанові ЦВК від 5 вересня 2018 року.

Після подачі заяви громадянин отримує посвідчення яке підтверджує зміну місця голосування та діятиме лише 31 березня одноразово. У разі ж проведення другого туру виборів Президента, потрібно подати вищезазначену заяву знову та отримати нове посвідчення.

Нагадуємо, що Петриківське бюро правової допомоги працює за адресою смт. Петриківка в. Петра Калнишевського,69 каб. 206,208. Контактний телефон бюро 0563424652.

Всеукраїнська гаряча телефонна лінія, зателефонувавши на яку можна дізнатися адреси центрів та бюро у усіх регіонах України 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України).