назад

Перші кроки взаємодії Шосткинського місцевого центру з органами самоврядування

Протягом півріччя роботи інтегратори Шосткинського МЦ проводили робочі зустрічі з органами місцевого самоврядування, в результаті чого є перші успішні кроки взаємодії Шосткинського МЦ з органами влади.

Слід відмітити небайдужість керівників органів місцевого самоврядування, які підтримують розвиток системи безоплатної правової допомоги на території своїх громад та зацікавлені у підвищенні рівня правової свідомості та правової культури своїх громадян. 

 24 грудня 2015 року рішенням другої сесії сьомого скликання Дубовицької сільської ради Кролевецького району затверджено Програму безоплатної правової допомоги населенню села Дубовичі на 2016-2017 роки.

25 грудня 2015 року рішенням третьої сесії сьомого скликання Путивльської міської ради затверджено Програму безоплатної правової допомоги населенню міста Путивль на 2016-2017 роки. Програми передбачають виділення фінансування з місцевого бюджету для покриття витрат спільних виїздів працівників Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в населені пункти с. Дубовичі Кролевецького району та м. Путивль. Завдяки прийнятим програмам, метою яких є розроблення та здійснення комплексу заходів правового, організаційного та економічного характеру, спрямованих на забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги осіб, які мають на неї конституційне право і потребують такої допомоги громадяни вищезазначених населених пунктів отримають якісну безоплатну правову допомогу. 

     Таке позитивне рішення – показник ефективної співпраці центру з надання БВПД та органів місцевого самоврядування.