назад

Перший миколаївський місцевий центр з надання БВПД впевнено налагоджує співпрацю з правозахисними організаціями

{module spivprac}28 липня 2015 року проведено круглий стіл за участі представників Першого ММЦ з НБВПД та юридичної консультації Заводського району міста Миколаєва. Юридична консультація є однією із найстаріших консультацій України, працює понад 50 років. В останні роки адвокатську спільноту району очолює Олексій Ютовець. У консультації працюють фахівці усіх галузей права – кримінального, господарського, цивільного та адміністративного. Декілька сотень адвокатів та юристів пройшли шляхом від початківця до визнаного майстра своєї справи у Заводській юридичній консультації з моменту її створення.

В рамках круглого столу Директор Першого ММЦ з НБВПД Олег Матвієнко презентував роботу центру та поділився першими прикладами позитивного досвіду. Місцевий центр забезпечує доступ до безоплатної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах для цілої низки соціально незахищених категорій громадян. Зокрема, малозабезпеченим особам (якщо середньомісячний сукупний дохід їхньої сім’ї не перевищує прожиткового мінімуму), учасникам бойових дій (у тому числі, учасникам АТО із відповідним статусом, та членам сімей загиблих), дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, біженцям, інвалідам, які отримують пенсію в розмірі менше двох прожиткових мінімумів та ін., у відповідності до ст.14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Директор ММЦ висловив впевненість, що центри допоможуть людям, які потребують справедливості в українських судах у своїй боротьбі за свої права і справедливість.DSCN4324

Під час зустрічі були  обговорені шляхи подальшої взаємодії, та укладено Меморандум між Першим ММЦ з НБВПД та юридичною консультацією Заводського району міста Миколаєва з метою забезпечення доступу до правосуддя осіб з обмеженими фізичними можливостями шляхом підвищення рівня обізнаності населення щодо прав на отримання безоплатної вторинної та первинної правової допомоги.