назад

Перший миколаївський місцевий центр з НБВПД розширює географію співпраці

DSCN4329Перший миколаївський місцевий центр з НБВПД разом з представниками Миколаївської територіальної організації «Українське товариство глухих» провів круглий стіл на тему: «Взаємодія з Центрами з надання безоплатної вторинної допомоги у вирішенні проблем інвалідів зі слуху». У заході прийняли участь директор центру Олег Матвієнко, голова Миколаївської територіальної організації «Українське товариство глухих» Ігор Порхун, перекладач вищої категорії Тетяна Митникова, завідуючий юридичної консультації Заводського району м. Миколаєва Олексій Ютовець та інші представники громадської організації.

Метою проведення круглого столу було обговорення потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями в доступі до юридичної догомоги. В рамках круглого столу була презентована робота центру з НБВПД. Місцевий центр забезпечує доступ до безоплатної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах для соціально незахищених категорій громадян, у тому числі для інвалідів. Проведений круглий стілстав першим кроком на шляху співпраці місцевого центру та територіальної організації щодо  захисту прав і інтересів інвалідів, наданню їм практичної безоплатної юридичної допомоги.

«Цей круглий стіл дуже важливий для практичної роботи нашої громадської організації, для допомоги у вирішенні юридичних проблем інвалідів по слуху. Сьогодні ми отримали вичерпні відповіді на свої питання. Директор Першого миколаївського місцевого центру Матвієнко Олег надав інформацію, що стосується змін у законодавстві з питань соціального захисту інвалідів та законодавства щодо забеспечення безоплатної вторинної правової допомоги. Усе почуте надає нам реальну допомогу в роботі з нашими інвалідами по слуху», – відмітивІгор Порхун.

Всі учасники зустрічі були дуже вдячні організаторам цього заходу, зокрема, директору Першого миколаївського місцевого центру Олегу Матвієнко та усім працівникам центру, які вселяють віру і додають сили, допомагають кожному відчути себе потрібним суспільству.

За підсумками круглого столу підписано Меморандум про співпрацю між Першим місцевим центром та Миколаївською територіальною організацією «Українське товариство глухих». У рамках Меморандуму сторони об’єднають свої зусилля з метою захисту прав осіб з обмеженими можливостями на доступ до безоплатної вторинної та первинної правової допомоги.