назад

Перспективи розвитку системи надання безоплатної правової допомоги на Рівненщині

Sarny27 лютого 2015 року директор Рівненського обласного центру з надання безоплатної правової допомоги Василь Овдіюк зустрівся з міським головою м. Сарни Світланою Усик та членами виконкому міськради. Під час зустрічі сторони обговорили питання перспектив розвитку системи надання безоплатної правової допомоги на Рівненщині.

Директор центру Василь Овдіюк проінформував міського голову та членів виконкому про розширення системи безоплатної правової допомоги та надання її соціально незахищеним верствам населення по цивільних та адміністративних справах з 1 липня 2015р. З метою наближення системи до людей, планується відкриття на Рівненщині трьох місцевих центрів правової допомоги, в тому числі у м. Сарни місцевий центр правової допомоги, який згідно наказу Міністерства юстиції України №9 287/7 від 32.12.2014р буде обслуговувати певну категорію мешканців Березнівського, Володимирецького, Дубровицького, Зарічненського, Рокитнівського, Сарненського районів та м. Кузнецовська.

Міський голова Світлана Усик відзначила, що органи місцевого самоврядування Сарненщини схвально зустріли та підтримують ідею створення на Поліссі місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Незважаючи на відсутність в місті вільних приміщень державної або комунальної форми власності, де можна було б розмістити місцевий центр, органи місцевого самоврядування зобов’язуються надати посильну допомогу та підтримку в організації діяльності місцевого центру.

{gallery lightbox=boxplus maxcount=4}Sarny{/gallery}