назад

Підполковник батальйону «Прикарпаття» Віталій Комар відпущений на свободу на час досудового розслідування

prysjaga thumb 300x999999-200x133Апеляційний суд Одеської області постановив змінити ухвалу слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси від 03.09.2014 щодо обрання запобіжного заходу обвинуваченому командиру п’ятого батальйону територіальної оборони «Прикарпаття» Віталія Комару, і вп’ятеро зменшив розмір застави. Наразі Віталій Комар відпущений на свободу у зв’язку із внесенням застави.

Захист обвинуваченому на стадії обрання запобіжного заходу здійснював адвокат Одеського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Петро Кобзар. Розглянувши апеляційну скаргу адвоката Петра Кобзаря, Апеляційний суд Одеської області прийняв рішення про зміну ухвали слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси від 03.09.2014, якою постановив клопотання слідчого задовольнити частково, обраний запобіжний захід – тримання під вартою – залишити в силі, однак змінити суму  призначеної застави до 50 мінімальних заробітних плат (60 900 грн.). У той же час, суму застави у відповідності до рішення суду першої інстанції, було внесено ще у п’ятницю 05.09.2014, підтвердження про що надійшло із органу казначейської служби до Одеського слідчого ізолятора УДДВП, в якому перебував обвинувачений, сьогодні безпосередньо перед судовим засіданням.

 

Тож наразі Віталій Комар відпущений на свободу.

 

Інших апеляційних скарг до суду не надходило. Від послуг адвоката, який 05.09.2014 фактично зірвав судове засідання щодо розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу обвинуваченому, останній відмовився.

 

У подальшому захист підполковника Віталія Комара здійснюватимуть інші приватні адвокати за договорами, укладеними із родичами підполковника. У зв’язку із цим адвокат Одеського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Петро Кобзар заявив про самовідвід, який був задоволений судом.

 

Таким чином, наразі надання безоплатної вторинної правової допомоги Віталію Комару завершено.

 

Нагадаємо, що командиру п’ятого батальйону територіальної оборони «Прикарпаття» Віталію Комару інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 409 КК України (відмова від несення обов’язків військової служби в бойовій обстановці), ч.2 ст. 402 КК України (відмова від виконання наказу начальника) та ч. 2 ст. 404 КК України (бездіяльності у вчиненні злочину підлеглими бійцями).Водночас, як раніше  повідомляли українські ЗМІ з посиланням на Раду Національної безпеки та оборони України, п’ятий батальйон територіальної оборони «Прикарпаття» було виведено до місця відновлення боєздатності рішенням Головнокомандувача Збройних Сил України.

 

Досудове розслідування у справі триває.

 

Фото: golosukraine.com. Військовослужбовці п’ятого батальйону територіальної оборони «Прикарпаття».