назад

Підвищення кваліфікації для працівників юридичних служб територіальних органів центральних органів виконавчої влади у форматі круглого столу

13 березня 2015 року у Головному територіальному управлінні юстиції в Івано-Франківській області проведено підвищення кваліфікації (у форматі круглого столу) для працівників юридичних служб територіальних органів центральних органів виконавчої влади.

CAM03138Із привітальним словом та зазначенням мети проведення даного заходу до присутніх звернувся Перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук.

Також, Володимир Ковальчук ознайомив присутніх із основними змінами, які відбуваються в системі органів юстиції, пілотними проектами органів реєстрації, реформами системи державної реєстрації та системи органів державної виконавчої служби.

Головний спеціаліст відділу реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Іван Казюка більш детально розповів присутнім про пілотні проекти органів реєстрації в Івано-Франківській області та про зміни, що невдовзі відбудуться в порядку оформлення і реєстрації речових прав на нерухоме майно.

CAM03125CAM03122

Про зміни в законодавстві щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги розповів директор Івано-Франківського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Михайло Євчук. Акцент в доповіді поставлено на механізмі надання безоплатної вторинної правової допомоги, видах правових послуг, які надаються центром та суб’єктах права на безоплатну правову допомогу.

Назарій Саведчук ознайомив присутніх з особливостями надання безоплатної первинної правової допомоги відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу». В рамках питання доповідач роз’яснив які види правових послу входять до безоплатної первинної правової допомоги, хто є суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги та який порядок і строки розгляду звернень про надання правових послуг.

Присутні мали змогу задати доповідачам питання, що стосуються порядку скасування державної реєстрації юридичної особи, можливості вибору адвоката при наданні безоплатної вторинної правової допомоги, перспективи створення центрів надання безоплатної правової допомоги по області та інші.