назад

Підвищення правової обізнаності школярів

27 січня з метою інформування учнівської молоді про систему безоплатної правової допомоги, її значення у захисті прав та інтересів громадян, головним спеціалістом  Драбівського бюро правової допомоги Сергієм Михликом проведено семінар для учнів старших класів Драбово-Пристанційної загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на тему: “Безоплатна правова допомога –  як це працює”.

Присутніх поінформовано про систему безоплатної правової допомоги в Україні, ознайомлено з основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», категоріями осіб, які мають право на отримання такої допомоги, окреслено порядок  роботи бюро.

“Система БПД працює для того, щоб кожна людина мала можливість захистити свої права. Її складовою є установи нового зразка – без бюрократії, зайвого формалізму та корупційної складової”, – зауважив Сергій Михлик.

Семінар відбувся у формі відкритої дискусії, учні та викладачі мали змогу отримати ґрунтовні відповіді на актуальні для них питання.

Наприкінці заходу працівником бюро повідомлено контакти Драбівського бюро правової допомоги та телефон системи БПД: 0 800 213 103 за яким можливо звернутися за правовою допомогою.