назад

Підвищення рівня правової обізнаності жителів Медведівської ОТГ

З метою підвищення обізнаності населення про механізми реалізації та захисту прав дитини, 19 липня 2019 року керівником Чигиринського бюро правової допомоги Іриною Поліщук проведено робочу зустріч з сільським головою Медведівської ОТГ Олексієм Лавріненком під час якої обговорено питання співпраці та реалізації в рамках проекту «Я маю право!» правопросвітницької кампанії «Відповідальне батьківство».
Працівник бюро зазначила, що правопросвітницька кампанія «Відповідальне батьківство» спрямована на те, щоб українські діти стали більш захищеними, а батьки – відповідальними, адже їх обов’язок дбати про дитину та забезпечувати її всебічний розвиток. На кожного з батьків покладається однакова відповідальність за виховання, навчання і розвиток дитини.
Зідно з Сімейним кодексом, батьки зобов’язані виховувати свою дитину, піклуватися про її здоров’я, утримувати її до досягнення повноліття. За неналежне виконання батьківських обов’язків законодавством передбачено припинення соціальних виплат, позбавлення батьківських прав, притягнення до адміністративної відповідальності. За умов  злісного невиконання батьками обов’язків передбачена кримінальна відповідальність.

Проведено вуличне інформування для жителі с. Медведівка під час якого бажаючі отримали інформаційні буклети, які містять корисну інформацію стосовно прав батьків та їх дітей, зокрема, права на податкову знижку на навчання дитини, отримання послуги “Муніципальна няня” та грошову допомогу батькам, які доглядають за важкохворою дитиною.
Учасники зустрічі домовились найближчим часом провести повторну зустріч для  обговорення подальших спільних заходів.
Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).