назад

Пільгове забезпечення учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил

27 червня 2019 року з метою проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів для учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил (далі – АТО/ООС)заступник начальника Канівського бюро правової допомоги Олена Васильченко прийняла участь у семінарі для осіб зазначеної категорії, які перебувають на обліку у Канівській міськрайонній філії Черкаського обласного центру зайнятості.
Під час заходу увагу акцентовано на підвищенні рівня правової поінформованості учасників АТО/ООС щодо їх пільгового забезпечення, зокрема, права на безоплатні ліки та проїзд, санаторно-курортне лікування, на земельну ділянку, знижки на комунальні послуги, забезпечення житлом, безвідсоткова позика на будівництво, безкоштовне навчання та інше.
Акцентовано увагу на особливостях трудових прав учасників АТО/ООС:
1) збереження робочого місця й зарплати під час проходження військової служби;
2) використання чергової щорічної відпустки у зручний для них час, а також одержання додаткової відпустки із збереженням заробітної плати строком 14 календарних днів на рік;
3) переважне право на залишення на роботі при скороченні чисельності чи штату працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці та на працевлаштування у разі ліквідації підприємства, установи, організації;
4) виплата допомоги по тимчасовій непрацездатності в розмірі 100 відсотків  середньої заробітної плати незалежно від стажу роботи.
Працівник бюро розповіла присутнім про порядок роботи зі зверненнями громадян, які є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу, нагадала про можливість отримання безоплатної вторинної правової допомоги для захисту їх гідності, прав та добробуту.
Наприкінці заходу забезпечено роботу дистанційного пункту доступу до безоплатноїправової допомоги. Всім особам, щозвернулися, наданофаховіроз’яснення, роздано буклети з інформацією про безоплатнуправовудопомогу та повідомлено графік роботи Канівського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: м. Канів, вул.Шевченка, 6 (тел.: 3-69-62).