назад

Плідна співпраця з Вінницьким державним педагогічним університетом імені Михайла Коцюбинського

Ми продовжуємо ділитись з вами напрацюваннями та світлинами з повсякденної діяльності системи безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області.

Директорка Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області Марина Лукіянова в черговий раз завітала з візитом до Вінницького державного педуніверситету ім. М. Коцюбинського, щоб розповісти студентам про систему безоплатної правової допомоги, історію розвитку -з чого усе починалось, у чому полягають відмінності у роботі Регіональних, Місцевих центрів та бюро правової допомоги, надала інформацію щодо категорії осіб, які згідно до ЗУ «Про безоплатну правову допомогу» мають право на первинну та вторинну правову допомогу;

-донесла інформацію до присутніх стосовно питань, з якими найчастіше звертаються до центрів/бюро правової допомоги, поділилась успішними результатами розгляду справ громадян у суді, які скористались своїм правом на отримання як первинної, так і вторинної правової допомоги, розповіла про чудову можливість вирішити спір мирним шляхом, без звернення до суду(за допомогою медіації та допомоги медіатора).

Заакцентувала увагу, що більшість клієнтів належать до малозабезпеченої категорії населення, і тому звернутись за допомогою саме до платного адвоката чи навіть юридично грамотно самостійно написати заяву до суду вони не можуть. Наголосила, що адвокат системи безоплатної вторинної правової допомоги – також отримує заробітну плату від держави( вживання “безоплатний адвокат”-стосуються виключно того, що сам клієнт за його послуги не оплачує).

Тож саме завдяки безоплатній правовій допомозі, яка існує на сьогодні і продовжує стрімко розвиватись, у кожного громадянина є чудова можливість захистити та відстояти свої порушені права, отримати вичерпні роз’яснення з будь-яких правових питань: земельного, сімейного, цивільного, адміністративного та інших.

Враховуючи, що 10 грудня 2019 року у Регіональних та Місцевих центрах проходитиме Всеукраїнський день системи безоплатної вторинної правової допомоги, директорка Марина Лукіянова запросила студентів юридичного факультету до Вінницький місцевий центр з надання БВПД на екскурсію, щоб студенти мали змогу на власні очі:

🔻побачити роботу центру, ознайомитись із питаннями, з якими приходять клієнти,
🔻поспілкуватись із фахівцями центру, які зустрічають клієнта, консультують, здійснюють прийом документів, реєструють в КІАСі дані клієнта та
🔻безпосередньо послухати адвокатів та фахівців центру, які допомагають клієнтам у складенні процесуальних документів до суду та здійснюють представництво в судах.