назад
07.12.12

Подією року для Першого заступника Міністра юстиції Інни Ємельянової стало запровадження системи безоплатної правової допомоги

EmelianovaУ щорічному рейтингу найвпливовіших жінок України за версією журналу “Фокус” Перший заступник Міністра юстиції України Інна Ємельянова посіла 17 місце, піднявшись у порівнянні з попереднім роком на 13 позицій.

“Інна Ємельянова не приховує, що в силу службових повноважень має відношення до низки важливих проектів. Подією року для неї стало запровадження системи безоплатної правової допомоги. Норма, яка гарантує кожному громадянину право на таку допомогу, існувала з 1996 року, але інституціонального механізму її впровадження у життя не було. 

З 1 січня 2013 року стартує робота мережі регіональних центрів, де правова допомога у рамках кримінального та адміністративного провадження буде безоплатною для усіх, хто не може оплатити послуги адвоката. 

Усвідомлення того, що зроблена робота допомагає конкретним людям та надає шанс на справедливість і захист особливо надихає та зігріває душу.” Журнал “Фокус” № 48 (310) від 29.11.12).