назад
25.06.22

Полтавські школярі мандрували у світ прав людини

Напередодні Дня Конституції фахівці системи БПД Полтавщини інформують різні цільові аудиторії про основоположні права людини, передбачені Конституцією України.

Так, у пришкільному  дитячому оздоровчому таборі  «Веселка»   при Полтавській  ЗОШ І-ІІІ ступенів №7 ім.Т.Г. Шевченка школярі мали змогу дізнатися про  основоположні права та обов’язки  людини та громадянина визначені Конституцією України.

Під час інтерактивного заходу «Мої конституційні права – мій надійний захист»   начальниця відділу комунікацій  та правопросвітництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Юлія Козаченко  на прикладах героїв казок разом з відвідувачами табору  виявляли ситуації, у яких порушувалися права казкових героїв. Подорож до країни прав людини розпочалася зі знайомих казок – «Снігова королева», «Попелюшка», «Колобок», «Червона шапочка».  На прикладі героїв казок діти розповіли чиї саме права порушені,  хто саме порушив права та яким чином.

Школярі також мали змогу пограти у правовий футбол  визначити чи є поняття правом чи обов’язком та розповісти про нього.

«Незважаючи не то, що всі ми з вами різні, кожен з нас це особистість, права та інтереси, якої мають поважати та бути належним чином захищені», – додала Юлія Козаченко.

Також, фахівчиня  Регіонального центру звернула  увагу дітей не лише на їхні права, але і на обов’язки та розповіла, що вони зобов’язані навчатися, дотримуватися вимог законодавства України, моральних та етичних норм, слухатися старших, чемно себе поводити, допомагати слабшим, виконувати вимоги статуту школи, берегти природу, пам’ятки історії та культури, шанувати державні символи.

Під час інтерактивної гри  «Правове павутиння» школярі мала змогу скласти  слова із запропонованих літер та дати визначення тому чи іншому юридичному поняттю.

Також діти дізналися про те як захищає система БПД права дитини та як звернутися до  за захистом своїх прав.

По завершенні заходу  школярям презентували буклети щодо прав дітей  та розмальовки з правами дитини.