назад

Понад 40 тисяч гривень відшкодування матеріальної та моральної шкоди на користь своєї клієнтки домоглася адвокат системи БПД Сумщини

Життя мешканки м. Конотоп останні кілька років перетворилися на справжній бій як за свої права, так і за своє здоров’я. Жінка упродовж тривалого періоду шукала підтримки та допомоги у місцевої влади, неодноразово звертаючись з питанням полагодження даху її будинку, який постійно протікав. Погіршувало ситуацію й те, що внаслідок відсутності належного ремонту, у квартирі з’явились цвіль та грибок, що негативно вплинуло на стан її здоров’я. Але звернення до КРЕП «Центральне» та до Конотопської міської ради були марними. Працівники організацій ігнорували вирішення питання, посилаючись на відсутність коштів для ремонту. Тому громадянка звернулася за правовою допомогою від держави до Конотопського місцевого центру з надання БВПД.

 Конотопським місцевим центром було прийнято рішення про надання клієнтці безоплатної вторинної правової допомоги та  видано доручення адвокату Ганні Наталич для складання процесуальних документів та представництва інтересів в суді.

При першому побаченні правозахисниці та клієнтки центру з’ясувалось, що декілька років поспіль через протікання даху квартира жінки потерпає від залиття: руйнуються стіни, відпадають шпалери, росте пліснява та грибок, внаслідок чого у жінки з’явились хронічні захворювання. Також заявниця зауважила, що є декілька актів, складених КРЕП «Центральний», але в них немає ані дати, ані підписів уповноважених осіб.  Тож адвокат Ганна Наталич склала обгрунтовану позовну заяву та спрямувала її до суду.

За результатом розгляду вказаної вище позовної заяви суддею Конотопського міськрайонного суду Сумської області було винесено рішення про стягнення із КРЕП «Центральне» на користь клієнта системи БПД 41142 грн матеріальної та моральної шкоди. Однак, КРЕП «Центральне» не погодилося з таким рішенням Конотопського міськрайонного суду та подало апеляційну скаргу, на яку адвокатка системи БПД Ганна Наталич склала відзив. Розглянувши апеляційну скаргу та відзив учасників процесу, Сумський  апеляційний суд залишив без змін рішення першої інстанції.

Таким чином, завдяки наполегливості та професіоналізму адвоката Ганни Наталич права та інтереси клієнта системи БПД були повністю захищені.