назад

Посилюємо співпрацю з Чернігівською міською радою

26 лютого директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  у Чернігівській області Ірина Протченко, в рамках робочої зустрічі, обговорила з заступником Чернігівського міського голови
з питань діяльності виконавчих органів ради –
керуючим справами виконкому Сергієм Фесенком спільні кроки направлені на посилення правової спроможності громадян та посилення інформування громадян про роботу системи безоплатної правової допомоги.

 

Під час зустрічі Ірина Протченко підкреслила, що важливо докладати спільних зусиль задля посилення правової інформованості громадян, оскільки вміння вирішувати проблемні питання, в правовий спосіб, зменшує рівень соціальної напруги в громаді, а можливість отримати безоплатну правову допомогу посилює авторитет держави, а разом з тим і підвищує рівень довіри до державних органів.

«Врахувати регіональні особливості кожної області України під час розроблення плану розвитку та діяльності системи безоплатної допомоги на державному рівні надзвичайно складне завдання, тому ми повинні докласти всіх зусиль для того, щоб система правової допомоги Чернігівщини відповідала вимогам регіону.»,- зауважила Ірина Протченко

Чернігівська область третя  за площею область в Україні і, притому, одна з областей з найнижчим показником щільності населення, що  ускладнює інформування населення про можливість отримати безоплатну правову допомогу. Цей факт посилює роль розміщення зовнішньої реклами, яку бачать як жителі міста так і гості міста, які приїхали до Чернігова з інших населених пунктів області.

«Чернігівська міська рада завжди стояла на захисті інтересів  громадян та жителів міста Чернігова. Проведення заходів, що мають на меті посилення правової освіти громадян сприяє покращенню рівня життя містян. Обізнані в базових основах законодавства громадяни, краще розуміють принципи , на яких функціонує держава, це, в свою чергу, дає змогу їм біль раціонально оцінити результати роботи державних органів»,- зазначив Сергій Фесенко.