назад
15.08.14

Повідомлення про порушення прав осіб, що відбувають покарання у виправному закладі на Луганщині

znak oklykuНа адресу Координаційного центру з надання правової допомоги надійшло повідомлення про порушення прав осіб, що відбувають покарання в Луганському виправному центрі № 134.

15 серпня 2014 року о 15 годині 45 хвилин на адресу електронної пошти Координаційного центру з надання правової допомоги надійшов лист від Чернігівського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, в якому зазначається, що на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги (0-800-213-103) близько 10 години 13 серпня поточного року надійшло телефонне звернення від особи, що в даний час відбуває покарання в Луганському виправному центрі № 134 (м. Брянка Луганської області).

Під час телефонної розмови із черговим центру заявник Х. (ім’я заявника не розголошується з міркувань безпеки) скаржився на порушення керівництвом Луганського виправного центру прав осіб, що відбувають покарання у вищезазначеному закладі, а також примушування їх до співпраці з терористичними угрупованнями, які в даний час проводять злочинну діяльність на території Луганської області.

Зі слів заявника, він та інші особи, що відбувають покарання в Луганському виправному центрі № 134, піддавалися нанесенню тілесних ушкоджень бойовиками терористичних угруповань з Луганської області, з метою примушення їх до терористичної діяльності.

Координаційний центр в терміновому порядку звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Міністра юстиції України для проведення перевірки вищевикладеної інформації та, у разі її підтвердження, відповідного реагування.