назад

Позачергове засідання Керівної ради, напрямки подальшої роботи та розгляд актуальних проблем

Керівна рада регіонального та відповідних місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги є постійно діючим консультативно-дорадчим органом. Головою керівної ради є директор регіонального центру.

Відповідно директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області Марина Лукіянова провела позачергове засідання, щоб спільно з директорами Вінницького, Гайсинського, Козятинського, Томашпільского місцевих центрів обговорити питання щодо:

• якісного та своєчасного надання правової допомоги громадянам та порядком внесення відомостей про клієнта до системи КІАС,
• складення документів процесуального характеру юристами центру клієнтам, які належать до категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Також директоркою Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області наголошено про проведення правопросвітницьких заходів:

• для підвищення правосвідомості та правової обізнаності населення із залученням партнерів, органів влади та місцевого самоврядування для поширення інформації серед громадян;
• можливостей кожного отримати як правові консультації та роз’яснення з “больових” питань та відповідно застосувати норми чинного законодавства щодо права на захист працівниками центрів/адвокатами системи безоплатної правової допомоги та представництва законних інтересів у суді.

Заакцентовано увагу директорів щодо проведення навчань для нових працівників центрів/бюро щодо дотримання професійної етики та ефективної комунікації з клієнтом( уміння слухати, формування в громадян довіри та відповідно отримання вичерпної інформації від клієнта) для подальшого захисту його порушених прав.

Довідково. Рекомендуємо для застосування в роботі посібник «Орієнтація на клієнта: практичний порадник для юриста системи надання БПД», підготовлений у рамках українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що фінансується Міністерством міжнародних справ Канади та впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги.
Переглянути посібник можна за посиланням: http://bit.ly/2lTkIGE

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).