назад

Практичні аспекти змагального кримінального процесу. Мистецтво поводження у судовому засіданні

IMG 1365Департаментом юстиції США, Посольством США в Україні в рамках Програми реформування кримінального судочинства та боротьби з корупцією в Україні (OPDAT), спільно з Американською асоціацією юристів Ініціатива з верховенства права 23 – 24 квітня 2015 року у місті Луцьку організовано навчальний семінар для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу у Волинській області, а також прокурорів органів прокуратури Волинської області на тему «Практичні аспекти змагального кримінального процесу. Мистецтво поводження у судовому засіданні».

IMG 1368У програмі в якості експертів взяли участь: радник з правових питань Департаменту юстиції США, Посольства США в Україні Джеффрі Коул та радник з правових питань Департаменту юстиції США, Посольства США в Азербайджані Джеймс Бенедетто, суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ Наталія Марчук, перший заступник начальника управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України Віталій Григорів, заступник начальника відділу організації участі прокурорів у кримінальному провадженні в суді прокуратури Львівської області Павло Добровольський.

IMG 1363
Семінар відбувався у формі відкритої дискусії. Всі учасники брали активну участь в обговоренні актуальних практичних аспектів застосування новел кримінального процесуального законодавства.

IMG 1374Зокрема, під час семінару обговорено питання допустимості та належності доказів, обов’язку доказування, стандартів доказування, принципів прямого та перехресного допиту, а також «показання з чужих слів».
 Особливу увагу приділили питанням вступних та заключних промов/виступів адвокатів та прокурорів в судовому процесі.
Після закінчення тренінгу всі адвокати, які приймали у ньому участь, отримали відповідні сертифікати.