назад

Практики миробудування: разом з партнерами підводимо підсумки

У межах реалізації проекту «Долаючи розломи в громадах», організатором якої виступив Благодійний фонд «Карітас України», 2 липня відбулась Всеукраїнська конференція «Будуємо мости, а не стіни: 4 роки практик миробудування Карітасу», участь в якій взяло керівництво Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області.

На заході представилися досягнення мережі Карітасу в рамках комплексу практик з миробудування, що впроваджувались протягом 4 років діяльності в п’яти регіонах України (Івано-Франківськ, Краматорськ, Харків, Кам’янське, Київ).

Конференція проходила у гібридному форматі: вживу у м. Івано-Франківськ та онлайн на платформі Zoom із трансляцією на сторінці Карітасу України у Фейсбуці, а також сторінках залучених Карітасів.

 

Серед запрошених спікерів: священнослужителі та капелани, які проводили свою миротворчу діяльність в зоні бойових дій на Сході України, психологи-тренери різних програм по реабілітації постраждалих від війни, учасники проекту з числа ветеранів АТО/ООС, сімей загиблих, представники ВПО, партнери з громадських та державних установ, які сприяли реалізації цієї важливої програми.

Зокрема від Івано-Франківщини партнерами Благодійного фонду «Карітас України» стали представники соціальних служб Івано-Франківської ОДА, обласного центру зайнятості, освітяни та юристи громадських організацій, Регіонального центру з надання БВПД в області та філії Державної установи «Центр пробації».

Презентуючи один з напрямів впровадження проекту на Прикарпатті, представник безоплатної правової допомоги поділився налагодженою системною співпрацею між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області та Благодійного фонду «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ».  Співпраця полягала в  участі працівників системи БПД в наданні консультативно-правової допомоги потребуючим, які зверталися до благодійного фонду, проведенні просвітницьких заходів в 2020 році, в т.ч. в онлайн-режимі у зв’язку із запровадженням карантинних обмежень.