назад

Працівники системи безоплатної правової допомоги відвідали Херсонську виправну колонію №61

20151223 102002 123 грудня 2015 року співробітники Регіонального та Херсонського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Максим Магда та Володимир Куценко завітали до виправної колонії № 61.

Там вони провели робочу зустріч з персоналом установи, після чого отримали змогу індивідуально поспілкуватись із засудженими.

Особи зверталися з різними проблемами – як поновити строки на оскарження судових рішень, скласти касаційну скаргу, написати заяву до суду у цивільній справі, чи можна отримати паспорт, вирішити питання з громадянством тощо.  Засудженим детально розповіли про  їхні  права та порядок звернення до Регіонального  центру для отримання допомоги адвоката у тих справах, якими вони переймаються.

Працівникам центрів вдалося поспілкуватися і з тими засудженими, які вже зверталися за безоплатною правовою допомогою. Завдяки цьому вдалося провести моніторинг рівня дотримання адвокатами стандартів якості.

Слід зазначити, що це вже далеко не перший візит працівників системи БВПД до кримінально-виконавчих установ. У подальшому співпраця з пенітенціаріями буде продовжуватись.

{gallery}images/20151223-kolonia61{/gallery}