назад

Працюємо з об’єднаними територіальними громадами Рожнятівщини

З метою забезпечення доступності та системності надання правової допомоги для жителів сільської місцевості з правових питань, пов’язаних із земельними та іншими правовідносинами, 17 лютого заступник директора Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Володимир Ковальчук і керівниця Перегінського бюро правової допомоги Ольга Люклян провели зустріч із головою Дубівської ОТГ Олександром Мухаром та жителями громади.

Зустріч відбулася у формі відкритого діалогу, обговорено правові потреби територіальної громади. Новостворена громада має високий потенціал для соціально-економічного розвитку, так як на території громади розвинута нафтовидобувна промисловість, де одним з важливих інструментів наповнення бюджету буде рента від видобутку нафти, яка раніше спрямовувалась до бюджету району, також є всі можливості для розвитку зеленого туризму. До Дубівської ОТГ увійшло шість сільських рад: Дубівська, Вільхівська, Князівська, Ріпненська, Цінівська та Ясеновецька.

Усвідомлюючи провідну роль, відведену органам місцевого самоврядування у наданні безоплатної правової допомоги, з метою реалізації положень Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Закону України «Про безоплатну правову допомогу», учасниками зустрічі підписано Меморандум про співпрацю між Калуським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Дубівською сільською об’єднаною територіальною громадою (ОТГ) у сфері надання безоплатної правової допомоги.