назад

Права та пільги учасників АТО/ООС обговорили в Хмельницькому

У Хмельницькому міському центрі зайнятості юристки провели семінар для учасників АТО/ООС, які перебувають в пошуку роботи. Спілкувалися про сімейні правовідносини, захист земельних, житлово-комунальних прав та пільги для цієї категорії осіб.

Семінар для безробітних учасників АТО/ООС відбувся 11 лютого на базі Хмельницького міськрайонного центру зайнятості. Розглянули питання, які стосуються правового захисту учасників бойових дій.

Спікерками виступили заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Олена Варфоломєєва та виконавча директорка ГО «Подільська правова ліга» Анастасія Площинська.

З-поміж питань, які порушили під час навчання, – правові аспекти сімейних відносин, право на безоплатну правову допомогу, захист земельних і житлово-комунальних прав, пільги для учасників АТО тощо.

Олена Варфоломєєва, зокрема, розповіла учасникам семінару про поняття шлюбу, вимоги до наречених, пояснила, як відбувається реєстрація шлюбу.

«Перед вступом у шлюб наречені зобов’язані повідомити одне одному інформацію про стан свого здоров’я. Приховування цих відомостей може бути підставою для визнання шлюбу недійсним. У разі відмови від шлюбу особа, яка передумала, зобов’язана відшкодувати другій стороні кошти, витрачені на приготування до реєстрації шлюбу та весілля», – зазначила представниця регіонального центру.