назад

«Правничі ігри» для школярів

19 лютого начальником відділу «Монастирищенське бюро правової допомоги» Олександром Нищиком та головним спеціалістом Іриною  Пархомець прийнято участь у проведенні брейн-рингу на тему: «Правничі ігри», який проводився між командами 10 – 11 класів шкіл міста Монастирища.

Змагання організовані Монастирищенським відділенням поліції Уманського ВП ГУНП в Черкаській області та відбулися в приміщенні Монастирищенської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5. Вони  спрямовані  на розвиток правової культури серед учнів, підвищення рівня правових знань та здобуття практичного досвіду щодо вирішення правових питань.

Учні активно обговорювали завдання, доводили власну думку, кожна команда прагла стати найкращою. В цілому всі вони показали високий рівень правових знань і проявили себе як справжні ерудити.

Члени журі забезпечили об’єктивне оцінювання учасників на предмет  знання основних засад юриспруденції та прав дитини. На сьогодні  важливим  актом законодавства щодо дітей є Конвенція про права дитини, яка прийнята 20.11.1989 Генеральною Асамблеєю ООН та ратифікована постановою Верховної Ради України від 27.02.1991№ 789- ХІІ.

Результати конкурсу свідчать, що учні знають свої права та обов’язки, в повній мірі володіють інформацією куди потрібно звертатися для захисту та реалізації своїх інтересів.

Наприкінці заходу розповсюджено інформаційні буклети та пам’ятки, які роз’яснюють, як скористатись правом на безоплатну правову допомогу, її основні завдання та функції.