назад

Правопросвітницьку зустріч на тему: «Діалоги: право на гідне життя» провела у Чернівцях до Міжнародного дня людей з інвалідністю громадська організація «Миле сонечко» разом із Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області.

«Миле сонечко» об’єднує батьків дітей із синдромом Дауна, сім’ї з особливими освітніми потребами та всіх, кому небайдужі люди із синдромом Дауна та іншими хромосомними особливостями. На зустріч із батьками та їхніми дітьми запросили представників сфери освіти міста Чернівці та області, фахівців з надання безоплатної правової допомоги, а також регіонального  представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Чернівецькій області.

Найбільше учасників зустрічі цікавили питання інклюзивної освіти, а також як батькам дітей з інвалідністю захистити свої права, отримати безоплатну правову допомогу, які пільги за трудовим законодавством мають такі батьки (в тому числі, порядок збереження місця роботи і страхового стажу), якими іншими пільгами можуть скористатися cім’ї, що виховують дітей з інвалідністю.

 

«З будь-якого правового питання можна звернутися у місцеві центри та бюро з надання безоплатної правової допомоги, а також зателефонувати на номер «гарячої» лінії 0 800 213 103, де наші фахівці зможуть допомогти», – підсумувала роз’яснення батькам начальник відділу забезпечення роботи контактного центру Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області  Ольга Волощук.

 

Голова громадської організації «Миле сонечко» Тетяна Венгренюк подякувала учасникам зустрічі за підтримку і висловила побажання, аби такі заходи відбувалися частіше, адже вони дають шанс родинам, які виховують дітей з інвалідністю не лише бути почутими, але й вирішити ту чи іншу проблему.

 

А поки батьки спілкувалися з фахівцями – діти розважалися та святкували, отримували подарунки і смакували шоколадом.