назад
27.09.19

Правопросвітницька лекція для учнів Сквирщини

Учора, працівниками Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області, для учнів 3-9-х класів проведено лекція на тему: «Булінг причини, наслідки, шляхи боротьби з насильством» у Малолисовецькому навчально-виховному комплексі «загальноосвітня школа І-ІІІ ст – дитячий садок».
На лекції з учнями обговорили наступні питання:
– що таке булінг;
– які бувають види булінгу його особливості та механізми розвитку;
– наслідки для жертви та методи припинення.


Також звертали увагу школярів на основні ознаки булінгу:
– систематичність (повторюваність) діяння;
– наявність сторін – кривдник (булер), потерпілий (жертва булінгу), можливі спостерігачі;
– дії або бездіяльність кривдника, наслідком яких є заподіяння психічної або фізичної шкоди,
приниження, страх, тривога, підпорядкування потерпілого інтересам кривдника.
Крім того, важливо знати, що булінг може проявлятися у різних формах:
– фізичне насильство,
– економічне насильство,
– психологічне насильство,
– кібербулінг.


Також, фахівці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правої допомоги у Київській області наголосили на адміністративній відповідальності за вчинення або приховування фактів булінгу.
Під час заходу з учнями проведено ігрові конкурси у ході яких учасники активно приймали участь та по завершенню отримали призи.
Крім цього, учням була представлена презентація та продемонстрований відеоролик на тему: «Відповідальність – на батьків і вчителів – в Україні запрацював закон протидії булінгу».


Після завершення лекції усім учням були роздані інформаційні матеріали, зокрема, буклети та інформаційні пам’ятки у вигляді “Паспорта дитини”.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний контакт-центр за номером 0-800-213-103, дзвінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України.