назад

Правопросвітницька зустріч з фахівцями Головного управління статистики у Сумській області

Фахівці Регіонального центру провели правовпросвітницьку зустріч з працівниками Головного управління статистики у Сумській області «Система безоплатної правової допомоги на захисті прав людини». Під час заходу присутні детально ознайомилися з послугами та сервісами системи  БПД й отримали розяснення з актуальних юридичних питань.

Фахівчиня центру Олена Омельченко розповіла про передумови створення системи безоплатної правової допомоги в Україні, роз’яснила порядок надання первинної та вторинної правової допомоги. Присутні дізналися структуру та контакти місцевих центрів та бюро правової допомоги на Сумщині. Окремо обговорили співпрацю з адвокатами регіону, питання, з якими найчастіше звертаються клієнти, а також види правової допомоги: адресна правова допомога, робота дистанційних та мобільних точок доступу, консультування в телефонному режимі, скайп-консультації тощо.

Олексій Рибалка, у свою чергу, детально розповів про роботу єдиного контактного центру системи БПД, до якого за номером 0 800 213 103 звертаються громадяни з різних куточків України. Оскільки у більшості працівників управління статистики є діти, актуальним питання для обговорення також стало питання податкової знижки на навчання. Юрист роз’яснив присутнім, хто і як може нею скористатися.

Усі учасники зустрічі отримали інформаційні буклети системи БПД, а також мали можливість долучитися до експрес-консультацій і отримати відповідь на своє правове питання.