назад

Правопросвітницький захід для учнів

Кількість українців, які мають наркотичну залежність, щоденно збільшується. На сьогодні 70% наркозалежних – це молодь віком до 25 років. Саме підлітковий вік є найнебезпечнішим періодом для утворення шкідливих звичок, таких як алкоголізм, тютюнопаління та наркозалежність. Більшість навіть не усвідомлює, на що себе наражає. Тому завданням суспільства та держави є профілактична робота щодо протидії поширенню не легалізованих наркотичних засобів.
8 листопада, з метою підвищення рівня правової обізнаності та інформування щодо здорового способу життя,начальником відділу «Звенигородське бюро правової допомоги» Смілянського місцевого центру з надання БВПД Ольгою Винарською проведено лекцію-бесіду на тему: «Наркотики та наслідки їх вживання», «Обирай здоровий спосіб життя», «Відповідальність за розповсюдження наркотичних засобів» для учнів Звенигородського центру підготовки та перепідготовки робітничих кадрів.
У заході прийняли участь працівники Звенигородського відділу державної реєстрації актів цивільного стану та Звенигородської центральної районної бібліотеки ім. Ю.Кримського.
З мето визначення рівня обізнаності молоді щодо проблеми наркотичної залежності та особистого ставлення кожного до неї здійснено тестування учнів з тематики: «Молодь і вживання наркотиків».
Серед присутніх розповсюджено буклети відповідної тематики.
Звертаємо увагу, що незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту караються обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк (Стаття 309 Кримінального кодексу України).