назад

Правопросвітницький захід з метою запобігання та протидії домашньому насильству

P1020295З метою підвищення правової свідомості учнівської молоді, формування нової правової культури в суспільстві 29 січня 2018 року у рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» працівники Нововолинського бюро правової допомоги взяли участь у засіданні школи правових знань «Право і Я», яка діє при Нововолинській центральній міській бібліотеці.

Для школярів 9–11 класів ЗОШ № 5 міста Нововолинська проведено правопросвітницький захід із назвою «Вчинок – наслідок». Головний спеціаліст бюро правової допомоги Тамара Нич порушила актуальне в сучасному українському суспільстві питання подолання і профілактики проявів насильства щодо дітей у сім’ї.

P1020308

Учням було повідомлено, що 7 грудня 2017 року Верховною Радою України було прийнято Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», який набрав чинності 7 січня 2018 року. Цей закон спрямований на посилення захисту постраждалих від домашнього насильства та значною мірою дозволяє посилити заходи, котрі спрямовані на припинення домашнього насильства, надання допомоги та захисту постраждалим особам, відшкодування їм завданої шкоди, а також дозволяє здійснювати належне розслідування випадків такого насильства для притягнення до відповідальності кривдників з метою зміни їхньої поведінки.

P1020305

Фахівець Бюро наголосила на тому, що потрібно не лише знати, а й важливо правильно вміти реалізувати свої права. Школярам були надані чіткі й зрозумілі алгоритми дій у випадках порушень їхніх прав. Також учням повідомлено про зміни в законодавстві щодо категорій громадян, які мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги. Так, скористатися правом на безоплатну вторинну правову допомогу відтепер можуть не лише діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, а й усі діти.

P1020295

Під час заходу були розповсюджені буклети: «Я МАЮ ПРАВО!», «Як не стати жертвою торгівлі людьми», «Що таке хабар», а також надана контактна інформація бюро правової допомоги.

Довідково:
Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19, тел. (03342) 3-80-11, е-mail: volodymyr-volynskyy.volyn@legalaid.lt.ua
Нововолинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Нововолинськ, вул. В. Винниченка, буд. 14, тел. (03344) 4-48-14, е-mail: novovolynske@legalaid.lt.ua