назад

Правопросвітництво для осіб похилого віку

В рамках реалізації Стратегії державної політики з питань здорового та активного довголіття населення заступниця начальника відділу правопросвітництва та надання БПД Голопристанського місцевого центру Інна Холодняк провела для учасників клубу «Життєлюби Золотого Віку» правопросвітницьку лекцію з елементами тренінгу на тему сімейних правовідносин.

Вона детально розповіла про закріплені Сімейним кодексом України визначення таких понять, як сім’я та сімейні правовідносини, шлюб, права та обов’язки подружжя,  цивільний шлюб, право спільної сумісної власності на майно та пояснила, як захистити себе від втрати майна, яке було набуте під час спільного проживання.

Але крім лекції, фахівчиня центру запропонувала присутнім декілька цікавих завдань, одне з яких полягало в наступному: поділившись на команди, учасники повинні були змоделювати родини ХХ та ХХІ ст., відповівши на питання: як створювались родини, як виникали права та обов’язки подружжя, якими були сімейні цінності в той час. Учасники заходу охоче долучилися до виконання вправ.

Після роботи у групах, кожна команда презентувала власні напрацювання, після чого учасники жваво ділились думками, знаннями та спостереженнями.

По закінченню заходу Інна Холодняк поінформувала присутніх про роботу та послуги, які можна отримати в Голопристанському місцевому центрі. Роз’яснила порядок надання первинної та вторинної правової допомоги та в чому полягає правопросвітницька діяльність.

Окрім того, вона звернула увагу аудиторії на тому, що будь-хто може самостійно отримати правову консультацію за допомогою довідково-інформаційної платформи правових консультацій «WikiLegalАid», яка спрямована на підвищення правової свідомості та освіченості населення.

Варто сказати, що члени клубу «Життєлюби Золотого Віку» виявили неабияку зацікавленість у даному заході, запропонувавши в подальшому проведення правопросвітницького заходу «Правовий лікбез». Це допомогло б особам похилого віку отримати поради та необхідні рекомендації юристів стосовно вирішення болючих правових питань. По завершенню зустрічі всі присутні одержали тематичні буклети з контактами Голопристанського місцевого центру.