назад

Правопросвітництво для жителів Миргородщини

Знати свої права, вміти їх реалізовувати, захищати у разі необхідності, куди звертатися  задля реалізації та захисту своїх прав, як система безплатної правової допомоги сприяє цьому. Ці та інші питання висвітлюють  фахівці під час правопросвітництва – одного із ключових напрямків у діяльності системи безоплатної правової допомоги. 

Днями фахівець Миргородського бюро правової допомоги Наталія Пищимуха провела семінар для громадян, які перебувають на обліку в Миргородській міськрайонній філії Полтавського обласного центру зайнятості в статусі, як безробітні, на тему: “Сімейні правовідносини”. Підобліковим розповіли про правове регулювання порядку укладення, розірвання шлюбу, права та обовязки батьків по відношення до дитини тощо.

Напередодні, фахівчиня провела спільний захід з  Миргородським міськрайонним сектором пробації для учнів Миргородського ПТУ №44 на тему: „Розпивання алкогольних напоїв та поява у  нетверезому стані  в громадських місцях“.   За її словами Законом України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення», в Україні введено заборону на паління в громадських місцях. Поряд з цим, Кодексом України про адміністративні правопорушення, передбачена відповідальність за паління в заборонених місцях. До заходу також долучився і начальник Миргородського міськрайонного сектору пробації Юрій Явтушенко.

Під час семінару спікери обговорили такі важливі питання, як поняття правопорушення, перелік місць, де заборонено розпивання алкогольних напоїв та відповідальність. Учнів закликали не бути байдужими до проблем подолання куріння та розпивання спиртних напоїв у громадських місцях.