назад

Правопросвітництво – задля запобігання насильству в сім’ї, булінгу та вирішення проблемних питань мешканців краю

50658209 253247735551728 1619309997529759744 n   Фахівці місцевих центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті проводять правопросвітницькі заходи, інформування та консультування мешканців області з метою підвищення їхньої правосвідомості, запобігання негативних явищ – насильства, булінгу, торгівлі людьми тощо.

    Зокрема, 22 січня директор Хустського МЦ Аліса Богдан взяла участь у засіданні районної Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми під керівництвом заступника голови Хустської РДА М.Поповича.
    Цього ж дня працівники центру провели правопросвітницький захід для учнів Хустського професійного ліцею у приміщенні Хустської районної бібліотеки. А.Богдан розповіла присутнім про поняття «булінгу» та відповідальність за це протиправне діяння. Також присутнім були роздані інформаційні матеріли, розроблені системою БВПД.

50434563 253247598885075 3474951068738125824 n

    22 січня директор Ужгородського місцевого центру з надання БВПД Михайло Давиденко спільно з представником ГТУЮ у Закарпатській області провели лекцію – інформування для працівників Управління зовнішньоекономічної діяльності, інвестицій та транскордонного розвитку і Департаменту економічного розвитку та торгівлі Закарпатської обласної державної адміністрації. Під час заходу працівники облдержадміністрації дізналися про правові послуги місцевого центру та бюро правової допомоги, категорії осіб права на безоплатну вторинну правову допомогу, особливості надання правових послуг жертвам домашнього насильства та інше.    Захід відбувся в рамках реалізації проекту «Я маю право», який реалізується Міністерством юстиції України.

Uzhzentr 1
    17 січня начальник Рахівського бюро правової допомоги Василь Савуляк провів виїзний прийом у селі Луг на Рахівщині. Під час прийому до фахівців звернулось четверо громадян. Людей цікавили питання соціального, медичного та земельного характеру, зокрема щодо оскарження відмови у призначенні соціальної допомоги, реалізації програми Уряду “Доступні ліки”, встановлення земельного сервітуту на проведення інженерних комунікацій та зміни цільового призначення земельної ділянки.

51007146 253245988885236 9074082044547432448 n
    Присутнім також було надано консультації, роз’яснення та правову інформацію з питань, що їх цікавили. У межах виїзного прийому було проведено робочу зустріч із сільським головою с. Луг – Іваном Юрійовичем Бондюком, під час якої було обговорено питання щодо покращення обізнаності мешканців села про доступ до безоплатної правової допомоги та посилення комунікації між бюро та працівниками сільської ради для швидкого та якісного надання правової допомоги особам, що її потребують.
    По завершенню прийому фахівець провів вуличне інформування місцевих мешканців про систему безоплатної правової допомоги та роботу Рахівського і Великобичківського бюро правової допомоги. Біля автобусної зупинки було розповсюджено близько 30-ти буклетів на різну правову тематику із зазначенням контактних даних найближчого бюро правової допомоги.
    Цього ж дня головний спеціаліст Рахівського бюро правової допомоги Василь Баранюк провів виїзний прийом громадян у селищі Ясіня. Місцевих мешканців цікавили питання щодо порядку встановлення опіки над дитиною, позбавленою батьківського піклування, надання БВПД та порядку і термінів розгляду звернень громадян. Усім було надано консультації з порушених питань. Цього ж дня фахівець провів вуличне інформування мешканців селища, під час якого розповідав про роботу Рахівського бюро правової допомоги та порядок отримання безоплатної правової допомоги.
    За безоплатною правовою допомогою звертайтесь до найближчих місцевих центрів та бюро правової допомоги на Закарпатті, або телефонуйте за єдиним номером системи БПД 080213103 (цілодобово, безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).