назад

Правопросвітництво без меж: форуми, семінари, круглі столи

BM2У рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!» Місцеві центри та бюро правової допомоги посилили роботу з організації правової освіти населення. Про найцікавіші заходи, які відбулись останнім часом, читайте у щотижневому огляді.

23 березня начальник Андрушівського бюро правової допомоги Катерина Кривошей взяла участь у форумі місцевого розвитку у Червоненській ОТГ. На захід запросили представників Андрушівського відділу поліції та спеціаліста з мобілізації громад програми ПРООН «Відновлення та розбудова миру» у Донецькій, Луганській та Житомирській областях Жанну Чмут. У ході форуму обговорювалися напрямки роботи на 2018 рік щодо організації безпеки в громаді та визначено основні пріоритетні напрямки надання безоплатної правової допомоги мешканцям громади.

BM1
– Дана співпраця з територіальною громадою — це вагомий крок до подолання правового нігілізму в громаді, – наголосила Катерина Кривошей.

BM3
26 березня начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Олександр Невдовиченко прийняв участь у педагогічній нараді вчителів історії та права загальноосвітніх шкіл Бердичівського району. В ході наради вони обговорили основні напрямки реалізації та спільного виконання плану заходів загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право». Педагоги та фахівців безоплатної правової допомоги домовились про активізацію співпраці та проведення правопросвітницьких лекцій учням шкіл Бердичівського району які дозволять підвищити правову освіченість учнів.

BM4
28 березня начальник Пулинського бюро правової допомоги Олексій Невмержицький взяв участь у спільній нараді з дільничними офіцерами Пулинського відділення поліції на якій розповів присутнім про роботу Пулинського бюро правової допомоги, про зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» про категорію осіб, які мають право на гарантовану державою безоплатну вторинну правову допомогу, порядок звернення за наданням такої допомоги. Дільничні офіцери краще знають, що турбує людей на їх дільниці та яка допомога їм необхідна. Тому у разі необхідності можуть направити людей, які потребують фахової юридичної допомоги до центрів та бюро правової допомоги.

BM5
28 березня начальник Народицького бюро правової допомоги Ірина Завацька провела семінар для ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія закону «Про статус ветеранів війни…» (в тому числі учасників АТО).
Під час заходу начальник бюро надала консультації щодо питань соціального забезпечення учасників бойових дій, зокрема, учасників АТО, першочергового надання земельних ділянок для таких осіб, а також пільг у сфері житлово-комунального забезпечення.
Після заходу усі охочі отримали кваліфіковані юридичні консультації з тих питань, які цікавили кожного з них.
Наприкінці семінару присутнім було надано інформаційно-роз’яснювальні матеріали.

BM6
28 березня начальник Малинського бюро правової допомоги Олег Алєксєєв спільно з працівниками Українківської сільськогї ради та педагогічним колективом Українківської ЗОШ І-ІІІ ступенів провів семінар на якому було обговорено порядок отримання земельних ділянок.
Олег Алєксєєв особливо акцентував увагу на важливості проведення правопросвітницької діяльності, яка полягає в регулярному проведенні інформаційних заходів з правових питань, адже не всі громадяни володіють актуальною інформацією щодо змін в законодавстві та різноманітних правових аспектах, і повідомив про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право».

{module Бердичівський МЦ}

{module Коростенський МЦ}

{module Нов.-Волинський МЦ}