назад

Правова допомога для розвитку громад Миколаївщини

В рамках проведення семінару «Школа соціальних знань. Надання соціальних послуг в об’єднаних територіальних громадах», організованого Миколаївським центром розвитку місцевого самоврядування, Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області проведено навчання для соціальних працівників об’єднаних територіальних громад, районних державних адміністрацій,  директорів територіальних центрів соціального обслуговування, будинків-інтернатів, що функціонують у громадах з питань отримання безоплатної правової допомоги.

Зміни законодавства з питань соціального забезпечення потребують солідарного правопросвітницького супроводу з питань захисту прав та інтересів вразливих груп населення та їх доступі до правової допомоги.

Директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області, Наталія Гнатуша зазначила:

Одним із напрямків реалізації державної соціальної політики у сфері соціального захисту населення є надання об’єднаним територіальним громадам  організаційно-методичної правової допомоги у цій сфері

Спікерка проінформувала учасників Школи про порядок отримання безоплатної правової допомоги, створення та функціонування мобільних, дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги на базі будинків-інтернатів та відділень для постійного або тимчасового проживання.

Також, учасникам заходу було  презентовано довідково-інформаційну платформу правових консультацій «WikiLegalAid» та обговорено питання прийняття та реалізації програм надання безоплатної правової допомоги.

«Обізнаний – значить захищений». В солідарній співпраці з органами місцевого самоврядування безоплатна правова допомога сприятиме вирішенню багатьох проблемних життєвих ситуацій у правовий спосіб.