назад

Правова допомога учасникам АТО

12 лютого начальник відділу «Звенигородське бюро правової допомоги» Смілянського МЦ з надання БВПД Ольга Винарська прийняла участь у семінарі для постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях. Захід проведений за участю представників управління соціального захисту населення, центру зайнятості.

Учасників семінару цікавили питання соціального захисту: лікування, можливості пільгового проїзду у громадському транспорті, отримання одноразової матеріальної допомоги, допомоги по безробіттю та для зайняття підприємницькою діяльністю.

Фахівець бюро поінформувала про можливість отримання безоплатної вторинної правової допомоги громадянами, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Роз’яснила, що до письмового звернення адресованого місцевому центру додають:

– копію сторінок паспорта або іншого документу, що посвідчує особу;

– копію ідентифікаційного номеру;

– копію посвідчення встановленого зразка.

Документами, що посвідчують статус особи, визначений Законом «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», є:

а) посвідчення учасника бойових дій;

б) посвідчення інваліда війни;

в) посвідчення учасника війни;

г) посвідчення члена сім’ї загиблого.

Наприкінці заходу розповсюджено буклети з інформацією про систему БПД та запрошено присутніх до Смілянського місцевого центру з надання БВПД та бюро для отримання правової допомоги.