назад

Правова допомога учасникам АТО/ООС

Чергове засідання Координаційної ради з надання допомоги учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей у Сумській області відбулося 5 грудня у Міжнародний день волонтерів. Тож, під час засідання волонтерів області нагороджено почесними відзнаками. Також учасники Координаційної ради обговорили вирішення актуальних питань військовослужбовців.

Зокрема, на нараді , участь у якій взяла й очільниця Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Демченко, розглянули питання надання матеріальної допомоги батькам загиблого військовослужбовця, а також надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі.

Слід зазначити, що за період з 01 листопада по 01 грудня 2019 року до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області звернулося 40 осіб, які є учасниками АТО, і зареєстровано 42 звернення про надання БВПД. З них отримано 21 юридичну консультацію та 21 рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги, а саме складання процесуальних документів та представництво інтересів у суді.

Найчастіше учасники АТО/ООС звертаються до місцевих центрів з питаннями щодо їхнього соціального захисту – отримання пільг, призначення різних видів державної соціальної допомоги, реалізації права на отримання земельної ділянки та житла, незаконного звільнення з роботи, стягнення матеріальної шкоди, порядку призначення інвалідності тощо.

Фото: Сумська обласна державна адміністрація