назад

Правова допомога засудженим

zasudzheni   Особи, засуджені до покарання у вигляді позбавлення волі, наприкінці минулого року отримали право на захист і представництво за рахунок держави. Станом на 22 липня 2015 р. таким правом скористалися троє засуджених, які із відповідним письмовим проханням звернулися до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Закарпатській області. Двоє з них відбувають покарання у Закарпатській УВП (№9) у м.Ужгород, один – у Личаківській виправній колонії (№30) у м.Львів.

     Усім трьом засудженим призначено адвоката, який безоплатно надаватиме їм допомогу на ті види правових послуг, на які мають право особи даної категорії. Мова йде про ініціювання перегляду справи за нововиявленими обставинами, питання умовно-дострокового звільнення, оскарження дій чи бездіяльності службових осіб тощо.

    Довідково. 26 жовтня 2014 року набрали чинності зміни, внесені до Закону «Про безоплатну правову допомогу» (далі – Закону) у зв’язку із прийняттям Закону «Про прокуратуру» (від 14.10.2014 №1697-VII). Зокрема, у п.7 ст.14 Закону зазначено, що суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу є «особи, засуджені до покарання у вигляді позбавлення волі». Такі особи можуть скористатися всіма видами правових послуг, передбачених ч.2 ст.13 Закону.